Friday, December 1, 2023
HomeCryptoZilliqa (ZIL) - Een veilige en snelle blockchain-oplossing

Zilliqa (ZIL) – Een veilige en snelle blockchain-oplossing

Zilliqa (ZIL) – Een veilige en snelle blockchain-oplossing

De afgelopen jaren heeft de blockchain-technologie de wereld stormenderhand veroverd. Het heeft de potentie om vele sectoren te transformeren, waaronder financiën, gezondheidszorg, transport en logistiek. Echter, een van de grootste belemmeringen voor de acceptatie en toepassing van blockchain is de schaalbaarheid. Als een blockchain-netwerk alsmaar populairder wordt, zijn de transactiekosten hoog en de snelheid laag. Dit is wanneer het Zilliqa (ZIL) blockchain-netwerk in beeld komt, aangezien het deze uitdagingen overwint.

Wat is Zilliqa?

Zilliqa is een open-source blockchain-platform dat gericht is op het leveren van een veilige, schaalbare en efficiënte oplossing voor dApps (gedecentraliseerde applicaties). Het werd in 2017 gelanceerd door een team van wetenschappers en onderzoekers van de National University of Singapore en andere academische instellingen. Zilliqa wil de blockchain-technologie bij het grote publiek brengen en een toonaangevende rol spelen in de toekomst van de digitale economie.

Hoe werkt Zilliqa?

Zilliqa werkt door middel van sharding, wat een unieke aanpak is om de schaalbaarheid van blockchain-netwerken te verbeteren. In plaats van het hele netwerk te gebruiken om transacties te verifiëren, verdeelt Zilliqa het netwerk in kleinere groepen, de zogenaamde “shards”. Elke shard kan meerdere transacties tegelijkertijd afhandelen en er kunnen meerdere shards tegelijkertijd werken. Hierdoor kan Zilliqa duizenden transacties per seconde verwerken, wat duidelijk hoger is dan andere blockchain-netwerken.

Wat zijn de voordelen van Zilliqa?

Zilliqa biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere blockchain-netwerken. Het is een hoogst veilig platform dat het gebruik maakt van de SHA-256 hash-functie, die ook wordt gebruikt door Bitcoin. Het integreert ook speciale informatiebeveiligingsfuncties, zoals encryptie en identificatie van gebruikers, die ervoor zorgen dat degenen die het netwerk gebruiken, beschermd worden tegen frauduleuze activiteiten en cyberaanvallen.

Zilliqa biedt ook snellere transacties. Het netwerk kan ongeveer 2.828 transacties per seconde uitvoeren, wat zeker hoger is dan andere blockchain-netwerken. De lage kosten bij Zilliqa zijn ook aantrekkelijk, aangezien het netwerk slechts 0,0001 ZIL per transactie in rekening brengt.

Toepassingen van Zilliqa

Zilliqa wordt gebruikt in verschillende gebieden, waaronder:

  • Token-uitwisselingen
  • In-game aankopen
  • Supply chain management
  • Gezondheidszorg
  • Identiteitsverificatie

Conclusie

Zilliqa is een veelbelovend blockchain-platform dat de problemen van schaalbaarheid en veiligheid heeft opgelost die andere blockchain-netwerken ondervinden. Het is een veilig, snel en kostenefficiënt platform voor het bouwen van dApps. Het is gericht op de toekomst van de digitale economie en heeft het potentieel om vele sectoren te transformeren.

FAQ

Wat is Zilliqa?

Zilliqa is een open-source blockchain-platform dat gericht is op het leveren van een veilige, schaalbare en efficiënte oplossing voor dApps.

Hoe werkt Zilliqa?

Zilliqa werkt door middel van sharding, wat een unieke aanpak is om de schaalbaarheid van blockchain-netwerken te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van Zilliqa?

Zilliqa biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere blockchain-netwerken, waaronder veiligheid, snelle transacties en lage kosten.

Welke toepassingen heeft Zilliqa?

Zilliqa wordt gebruikt in verschillende gebieden, waaronder token-uitwisselingen, in-game aankopen, supply chain management, gezondheidszorg en identiteitsverificatie.

Is Zilliqa een veilig platform?

Ja, Zilliqa is een veilig platform dat speciale informatiebeveiligingsfuncties integreert om gebruikers te beschermen tegen frauduleuze activiteiten en cyberaanvallen.

Hoe snel is Zilliqa?

Zilliqa kan ongeveer 2.828 transacties per seconde uitvoeren, wat zeker hoger is dan andere blockchain-netwerken.

Hoeveel kost een transactie op Zilliqa?

Het netwerk brengt slechts 0,0001 ZIL per transactie in rekening, wat een laag tarief is voor de verwerking van transacties.

Referenties

  1. Dit is wat Zilliqa (ZIL) doet om zijn blockchain zonder vermogensverlies te schalen, gevonden op https://decrypt.co/nl/8342/dit-is-wat-zilliqa-zil-doet-om-zijn-blockchain-zonder-vermogensverlies-te-schalen
  2. Zilliqa (ZIL) Review: introduction and analysis, gevonden op https://www.asiacryptotoday.com/zilliqa-review/
  3. Zilliqa, gevonden op https://www.zilliqa.com/

Dit artikel is geschreven door een professionele SEO-schrijver die vloeiend Nederlands spreekt. Alle inhoud hierboven is uniek, geoptimaliseerd voor SEO en geschreven door onze schrijver. Ons doel is om hoogwaardige inhoud te leveren die informatie geeft over de blockchain-technologieën, gedecentraliseerde applicaties en andere gerelateerde termen en concepten. Dit artikel is bedoeld om informatie te verschaffen en mag niet worden beschouwd als financieel of beleggingsadvies. We raden u aan om grondig onderzoek te doen voordat u investeringen doet.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments