Home Crypto Wanchain (WAN): De Turing Compleet Blockchain

Wanchain (WAN): De Turing Compleet Blockchain

0
Wanchain (WAN): De Turing Compleet Blockchain

[ad_1]
# Wanchain (WAN): De Turing Compleet Blockchain

Wanchain (WAN) is a decentralized blockchain platform that focuses on interoperability and privacy. It aims to connect different blockchain networks and provides a bridge between them. The platform is built on top of Ethereum and implements complete Turing machine functionality. This means that the platform is computationally complete and can run any program or application that can be run on a regular computer.

## Wat is Wanchain?

Wanchain is een platform dat is ontworpen om gedecentraliseerde blockchain-oplossingen te leveren. Het platform maakt gebruik van de Ethereum-blockchain als basis, maar biedt daarnaast extra functionaliteiten die Ethereum niet kan bieden. Zo is Wanchain Turing-compleet, wat betekent dat het platform in staat is om alle programma’s te draaien die ook op een gewone computer kunnen worden gedraaid. Daarnaast legt Wanchain de nadruk op interoperabiliteit tussen verschillende blockchains en privacy.

## Wanchain’s geschiedenis

Wanchain werd opgericht in 2017 door Jack Lu, die ook medeoprichter van Factom was. Het initiatief om Wanchain op te richten ontstond doordat de oprichters zagen dat er een grote behoefte was aan interoperabiliteit tussen verschillende blockchains. Wanchain heeft met verschillende partners samengewerkt om dit doel te bereiken, waaronder PwC China, Chainlink, en MakerDAO.

## Hoe werkt Wanchain?

Wanchain werkt als een gedecentraliseerd netwerk van nodes. Elke node draagt bij aan de consensus van het netwerk en controleert transacties. Om het netwerk veilig te houden, worden nodes die consistent verkeerde gegevens verstrekken, automatisch verwijderd. De blockchain van Wanchain is ontworpen om gegevens van verschillende blockchains te kunnen opslaan en te verwerken, waardoor de interoperabiliteit van het platform wordt versterkt.

Bij transacties op het Wanchain-platform speelt de WAN-token een belangrijke rol. Dit is de inheemse cryptocurrency van het platform en wordt gebruikt om transacties te valideren, nodes te belonen en de overdracht van waarde tussen verschillende blockchains mogelijk te maken.

## Belangrijke kenmerken van Wanchain

– Turing Complete: Wanchain is Turing compleet wat betekent dat het platform alle programma’s die op een gewone computer kunnen worden uitgevoerd ondersteunt. Deze functionaliteit maakt het platform veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

– Interoperabiliteit: Wanchain legt de nadruk op interoperabiliteit en verbindt verschillende blockchain-netwerken. Hierdoor kunnen gebruikers met behulp van Wanchain naadloos transacties uitvoeren tussen verschillende blockchains.

– Privacy: Wanchain biedt verbeterde privacyfuncties. Hierdoor worden gebruikersprivacy beschermd en kan overdracht van informatie tussen verschillende blockchains worden beveiligd.

## Voordelen van Wanchain

– Betrouwbaarheid: Het door Wanchain gebruikte blockchain-model zorgt ervoor dat het platform veilig en betrouwbaar is. De toepassing van verschillende consensusmechanismen zorgt ervoor dat de blockchain-beveiliging en betrouwbaarheid worden versterkt.

– Schaalbaarheid: Wanchain biedt een hoge transactiesnelheid en kan gemakkelijk worden opgeschaald om aan de toenemende behoeften van het netwerk te voldoen.

– Token economie: De WAN-token heeft verschillende toepassingen binnen het Wanchain-ecosysteem. Het is bijvoorbeeld nodig om transacties te valideren en nodes te belonen. Dit zorgt voor een gezonde token-economie en versterkt de waarde van de WAN-token.

## FAQ

### Wat is de WAN-token?

De WAN-token is de inheemse cryptocurrency van het Wanchain-platform. Het is nodig om transacties te valideren, nodes te belonen en de overdracht van waarde tussen verschillende blockchains mogelijk te maken.

### Hoe veilig is het Wanchain-platform?

Wanchain maakt gebruik van verschillende consensusmechanismen om de beveiliging en betrouwbaarheid van het platform te waarborgen. Daarnaast worden nodes die verkeerde gegevens verstrekken automatisch verwijderd, waardoor het netwerk veilig blijft.

### Hoe snel is het Wanchain-platform?

Het Wanchain-platform biedt een hoge transactiesnelheid en kan gemakkelijk worden opgeschaald om aan de behoeften van het netwerk te voldoen.

### Kan ik op Wanchain transacties tussen verschillende cryptocurrencies uitvoeren?

Ja, Wanchain verbindt verschillende blockchain-netwerken en maakt transacties tussen verschillende cryptocurrencies mogelijk.

### Kan ik mijn privacy op Wanchain beschermen?

Ja, Wanchain biedt verbeterde privacyfuncties die gebruikersprivacy beschermen en de overdracht van informatie tussen verschillende blockchains veilig stellen.

## Conclusie

Wanchain is een krachtig blockchain-platform dat gericht is op interoperabiliteit en privacy. Het platform biedt een breed scala aan functionaliteiten en is Turing-compleet, wat betekent dat het alle programma’s kan uitvoeren die ook op een gewone computer kunnen worden uitgevoerd. Het platform is betrouwbaar en veilig en biedt een gezonde token-economie. Met Wanchain kunnen gebruikers naadloos transacties uitvoeren tussen verschillende blockchain-netwerken en hun privacy beschermen.
[ad_2]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here