Home Handleiding Van pluizig naar perfect: Tips om pluis te bestrijden

Van pluizig naar perfect: Tips om pluis te bestrijden

0
Van pluizig naar perfect: Tips om pluis te bestrijden

[ad_1]
# Van pluizig naar perfect: Tips om pluis te bestrijden

Heb je ook zo’n hekel aan pluizig haar of kleding? Het kan je look behoorlijk verpesten en je onzeker maken. Maar gelukkig zijn er verschillende manieren om pluis te voorkomen en te bestrijden. In dit artikel geven we je handige tips en tricks om van pluizig haar en kleding af te komen.

## Waarom ontstaat pluis?

Voordat we ingaan op de tips en tricks om pluis te bestrijden, is het eerst belangrijk om te weten waarom pluis ontstaat. Pluizen ontstaan namelijk doordat er aan de oppervlakte van je haar of kleding kleine haartjes omhoog staan die alle kanten opstaan en gaan kroezen. Dit wordt ook wel frizz genoemd.

Pluizen kan verschillende oorzaken hebben, zoals:
– Droog haar
– Beschadigd haar
– Teveel wassen
– Te heet föhnen
– Kleding van synthetische stoffen
– Wrijving tijdens het bewegen

## Tips om pluis te voorkomen

Het is beter om pluis te voorkomen dan om het achteraf te moeten bestrijden. Daarom hebben we hieronder een aantal tips opgesomd om pluis te voorkomen:

### Gebruik de juiste producten

Gebruik verzorgingsproducten die speciaal zijn bedoeld voor pluizig haar. Er zijn shampoos, conditioners en serums die speciaal ontwikkeld zijn om pluis te verminderen. Het is belangrijk om deze producten regelmatig te gebruiken voor een optimaal resultaat.

### Droog je haar op de juiste manier

Het drogen van je haar kan ook bijdragen aan pluis. Gebruik daarom een diffuser op je föhn om je haar op een zachtere manier te drogen. Föhn niet te heet en op een te hoge stand. Wrijf na het douchen je haar ook niet droog met een handdoek, maar dep het voorzichtig droog.

### Vermijd synthetische stoffen

Kleding van synthetische stoffen kan ook pluizen veroorzaken. Kies daarom liever voor kleding van natuurlijke stoffen zoals katoen, wol of zijde. Deze stoffen ademen beter en verminderen de kans op pluizen.

## Tips om pluis te bestrijden

Wanneer je al last hebt van pluizig haar of kleding, zijn er verschillende manieren om dit te bestrijden. Hieronder hebben we een aantal tips opgesomd:

### Gebruik een goede borstel

Kam je haar met een goede borstel van hoge kwaliteit. Een borstel met natuurlijke haren is het beste om pluis te verminderen. Borstel je haar van onder naar boven om de haarschubben te sluiten.

### Gebruik een conditioner

Een goede conditioner kan helpen om pluis te verminderen. Gebruik na het wassen van je haar een conditioner die speciaal is ontwikkeld om pluis te bestrijden. Laat de conditioner even intrekken en spoel het vervolgens goed uit.

### Gebruik een serum

Een serum kan ook helpen om de pluis te bestrijden. Breng het serum aan op je handen en verdeel het gelijkmatig over je haar. Let erop dat je niet teveel serum gebruikt, want dan kan het je haar juist verzwaren.

### Gebruik een anti-frizz spray

Een anti-frizz spray helpt om je haar langer pluisvrij te houden. Spray het voorzichtig over je haar en verdeel het gelijkmatig met je handen.

## Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen over pluis beantwoord:

### 1. Kan pluis ook ontstaan door buitenactiviteiten?

Ja, pluis kan ook ontstaan door buitenactiviteiten. Wind, regen en vochtigheid kunnen namelijk alle bijdragen aan pluizig haar. Zorg daarom dat je altijd een goede borstel en anti-frizz spray bij de hand hebt.

### 2. Wat zijn goede verzorgingsproducten tegen pluizen?

Er zijn verschillende verzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld tegen pluis. Zo zijn er shampoos, conditioners en serums van merken zoals L’Oréal, Redken en Kérastase. Zorg er wel voor dat je producten gebruikt die passen bij jouw haartype.

### 3. Zijn er ook natuurlijke remedies tegen pluis?

Ja, er zijn verschillende natuurlijke remedies die kunnen helpen tegen pluis. Zo kan een masker van natuurlijke ingrediënten als avocado, honing en yoghurt helpen om pluis te bestrijden. Op internet zijn diverse recepten te vinden voor maskers tegen pluis.

### 4. Kun je pluis permanent voorkomen?

Nee, het is helaas niet mogelijk om pluis permanent te voorkomen. Wel kun je met de juiste verzorgingsproducten en technieken zorgen dat je haar minder snel pluist.

### 5. Kan synthetische kleding altijd pluizen veroorzaken?

Niet alle synthetische stoffen zijn hetzelfde, maar in het algemeen kunnen synthetische stoffen sneller pluizen dan natuurlijke stoffen. Kies daarom liever voor kleding van natuurlijke stoffen.

### 6. Hoe vaak moet ik mijn haar wassen om pluis te voorkomen?

Dit hangt af van je haartype, maar over het algemeen is het beter om je haar niet te vaak te wassen. Was je haar niet vaker dan 2 of 3 keer per week om de natuurlijke oliën van je hoofdhuid niet te veel te verwijderen.

### 7. Is föhnen slecht voor mijn haar?

Te heet föhnen kan inderdaad slecht zijn voor je haar en kan bijdragen aan pluizen. Gebruik daarom altijd een diffuser op je föhn en föhn niet te heet of op een te hoge stand.

## Conclusie

Pluizig haar of kleding kan behoorlijk vervelend zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om pluis te voorkomen en te bestrijden. Gebruik de juiste verzorgingsproducten, droog je haar op de juiste manier en vermijd synthetische stoffen. Wanneer je al last hebt van pluis, kun je een goede borstel, conditioner, serum of anti-frizz spray gebruiken. Hopelijk heb je met deze tips weer pluisvrij haar en kleding.
[ad_2]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here