Friday, December 1, 2023
HomeHandleidingSlimme opbergtips voor een opgeruimd huis

Slimme opbergtips voor een opgeruimd huis

Slimme opbergtips voor een opgeruimd huis

Een opgeruimd huis zorgt niet alleen voor meer rust in je hoofd, maar ook voor meer ruimte in huis. Door slimme opbergtips toe te passen, zorg je voor een opgeruimd huis zonder dat je veel ruimte en geld kwijt bent. In dit artikel delen we de beste opbergtips voor een opgeruimd huis.

Huiskamer

De huiskamer is de plek waar je over het algemeen de meeste tijd doorbrengt en dus ook de plek waar zich de meeste spullen bevinden. Om hier orde in te scheppen, kun je het volgende doen:

TV-meubel met opbergruimte

Een TV-meubel is een absolute must-have in de huiskamer. Maar waarom zou je niet kiezen voor een TV-meubel met opbergruimte? Hiermee kun je niet alleen je TV kwijt, maar ook allerlei spullen zoals afstandsbedieningen, tijdschriften en dvd’s.

Planken aan de muur

Planken aan de muur zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook nog eens dienen als decoratie. Plaats er mooie boeken, foto’s of planten op.

Bijzettafels met opbergruimte

Bijzettafels zijn één van de meest handige spullen die je in de huiskamer kunt hebben. Ze zijn praktisch en nemen weinig ruimte in beslag. Maar wist je dat er ook bijzettafels bestaan met opbergruimte? Hierin kun je bijvoorbeeld afstandsbedieningen, tijdschriften en andere kleine spullen kwijt.

Keuken

De keuken is de plek waar je dagelijks komt en waar het vaak snel rommelig wordt. Hieronder vind je een aantal slimme opbergtips voor de keuken:

Keukenrolhouder

Een keukenrolhouder is erg handig om bij de hand te hebben en neemt weinig ruimte in beslag. Maar waarom zou je geen keukenrolhouder kiezen die ook nog eens dienst doet als opbergvak? Hiermee kun je bijvoorbeeld je kruidenpotjes bewaren.

Kruidenrek

Kruidenpotjes nemen vaak veel ruimte in beslag. Een kruidenrek kan uitkomst bieden. Hiermee kun je niet alleen je kruidenpotjes kwijt, maar dien je meteen een uniek designstuk aan je keuken toe.

Laden in plaats van kasten

Laden zijn overzichtelijker dan kasten. Je kunt er makkelijker bij en hoeft niet eerst alles eruit te halen om iets te vinden.

Badkamer

De badkamer is de plek waar je tot rust komt en jezelf verzorgt. Om de badkamer rustig en opgeruimd te houden, heb je de volgende opbergtips:

Wandkastje

Een wandkastje neemt weinig plaats in, maar je kan er wel veel spullen in opbergen. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken, toiletpapier, medicijnkast en toiletartikelen.

Mandjes

Door mandjes te gebruiken voor bijvoorbeeld handdoeken en washandjes, behoud je het overzicht in de badkamer. Het zorgt voor een opgeruimde en gezellige uitstraling.

Glazen potjes

Mooie lege glazen potjes kan je heel goed gebruiken in de badkamer en hij zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Gebruik het om bijvoorbeeld wattenschijfjes of wattenstaafjes in te bewaren.

Slaapkamer

Tot slot komen we aan bij de slaapkamer. De plek waar je tot rust komt en relaxt. Om deze plek opgeruimd en rustig te houden, kun je de volgende opbergtips toepassen:

Nachtkastjes met opbergruimte

Nachtkastjes zijn vaak standaard in de slaapkamer te vinden. Maar waarom zou je niet kiezen voor nachtkastjes met opbergruimte? Hier kun je bijvoorbeeld boeken, brillen en medicijnkast bewaren.

Dekbedovertrek met opbergruimte

Tegenwoordig kun je ook dekbedovertrekken kopen met opbergruimte. Dit is niet alleen een handige manier om je beddengoed op te bergen, maar ook een decoratieve.

Kledingkast met ladekast

Een kledingkast met ladekast is lang niet zo populair als de kledingkast met enkel planken. Toch is een kledingkast met ladekast dé oplossing om je kleding netjes en geordend op te bergen.

Conclusie

Door het toepassen van deze slimme opbergtips, houd je niet alleen je huis opgeruimd, maar bespaar je ook ruimte en geld. Kijk wat het beste past bij jouw inrichting en behoefte.

FAQ

Waar kan ik slimme opbergtips vinden?

Je kunt slimme opbergtips vinden op internet, in woonbladen of van vrienden/familie om tips te vragen.

Waar kan ik opbergsystemen kopen?

Opbergsystemen kun je onder andere kopen bij Ikea, Gamma of op internet.

Hoe kan ik mijn huis netter maken?

Begin bij één kamer tegelijk en sorteer de spullen die je wilt bewaren, weg wilt gooien of wilt doneren.

Hoe houd ik mijn huis opgeruimd?

Schoonmaken en opruimen behoeft bijhouden: pak elke dag een kastje of plank en ruim deze op.

Waarom is een opgeruimd huis belangrijk?

Een opgeruimd huis zorgt voor rust, overzicht en minder stress.

Hoe kan ik mijn spullen minimaliseren?

Berg alleen dingen op die je echt nodig hebt en zorg voor een goed opbergsysteem.

Wat zijn de voordelen van een opgeruimd huis?

Een opgeruimd huis leidt tot minder stress, verhoogt je creativiteit en zorgt voor meer rust en overzicht.

Referenties

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments