Home Handleiding Nail art voor beginners: eenvoudige designs om thuis te proberen

Nail art voor beginners: eenvoudige designs om thuis te proberen

0
Nail art voor beginners: eenvoudige designs om thuis te proberen

[ad_1]
# Nail art voor beginners: eenvoudige designs om thuis te proberen

Ben jij ook altijd jaloers op de prachtige nagels van anderen? Wil je zelf ook graag een statement maken met jouw nagels, maar heb je geen idee waar te beginnen? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige! Met deze eenvoudige designs voor beginners kan jij zelf aan de slag en heb je binnen no-time de meest trendy nagels.

## Benodigdheden

Er zijn een aantal benodigdheden die je in huis moet halen vooraleer je kan starten met het creëren van prachtige nagels. Hieronder vind je een overzicht van alles wat je nodig hebt:

### – Nagellak

Een ruim assortiment aan nagellak is natuurlijk onmisbaar voor het creëren van verschillende designs. Kies kleuren die jij leuk vindt en kijk vooral uit naar speciale kleuren of texturen zoals glitter of matte nagellak.

### – Nagellak remover

Nagellak remover is belangrijk om eventuele foutjes of uitgelopen nagellak bij te werken.

### – Nagelvijl

Om jouw nagels mooi in vorm te houden heb je een goede nagelvijl nodig. Met een vijl kan je jouw nagels mooi glad maken en eventuele haakjes of splitsingen verwijderen.

### – Nail art tools

Er zijn heel wat tools op de markt die het eenvoudiger maken om speciale designs te creëren op jouw nagels. Denk aan strassteentjes, stickers, penselen, stempels en sjablonen.

## Eenvoudige designs

Nu je alle benodigdheden in huis hebt, kan je starten met het creëren van de meest eenvoudige designs.

### 1. French manicure

De French manicure is een klassieker die nog steeds erg populair is. Begin met een laagje doorzichtige nagellak en lak het uiteinde van de nagels wit. Zorg voor een mooie natuurlijke uitstraling, door het lijntje witte nagellak netjes af te werken.

### 2. Polka dots

De polka dots zijn een eenvoudig maar leuk design dat je op verschillende manieren kan aanbrengen. Gebruik een dottingtool of een tandenstoker om stipjes aan te brengen op jouw nagels. Kies voor verschillende kleuren of maak de stipjes in verschillende groottes.

### 3. Stripes

Lijnen maken op jouw nagels hoeft niet moeilijk te zijn. Gebruik een striping brush om rechte lijnen aan te brengen op de nagels. Kies voor verschillende kleurcombinaties en maak het al dan niet halfweg breed.

### 4. Glitter accenten

Voeg een beetje glamour toe aan jouw nagels met glitter accenten. Lak een nagel volledig met een glitternagellak of ga voor een subtielere touch door een glitteraccent te creëren op enkele nagels.

### 5. Ombre effect

Een ombre effect op jouw nagels kan je creëren door verschillende kleuren in elkaar over te laten vloeien. Begin met het lakken van de nagels in een lichte kleur en breng dan met een sponsje een donkerdere kleur aan op het uiteinde van de nagels.

## Tips voor beginners

Als beginner kan het creëren van de perfecte nagels best wel een uitdaging zijn. Hieronder nog enkele tips om je op weg te helpen:

### – Wees geduldig

Neem jouw tijd en wees geduldig bij het aanbrengen van de nagellak. Het is beter om een laagje extra aan te brengen dan om direct te dik te gaan lakken.

### – Oefening baart kunst

Jouw eerste creaties zullen misschien nog niet perfect zijn, maar oefening baart kunst. Blijf oefenen om jouw technieken te verbeteren.

### – Reinig de randen

Na het lakken is het belangrijk om de nagellak die langs de randen van de nagels zit te verwijderen met een wattenstaafje en nagellak remover. Zo voorkom je uitgelopen nagellak.

### – Verzorg jouw nagels

Verzorg jouw nagels goed vooraleer je aan de slag gaat met nail art. Vijl ze in de juiste vorm en zorg voor een goede basislaag.

## Veelvoorkomende vragen

1. Hoe kan ik mijn nagels het beste verzorgen?

Begin met het vijlen van de nagels in de juiste vorm en gebruik een goede basislaag voor de nagellak. Vergeet ook niet om regelmatig nagelolie aan te brengen.

2. Welke kleurencombinaties kan ik gebruiken?

Er zijn heel wat kleurencombinaties mogelijk. Combinaties van pastelkleuren, metallic en matte nagellak zijn momenteel erg populair.

3. Hoe lang duurt het voordat de nagellak droog is?

Dit hangt af van het merk en type nagellak dat je gebruikt. Gemiddeld duurt het 1 tot 2 minuten voordat de nagellak touch-dry is.

4. Hoe kan ik mijn nail art langer behouden?

Zorg voor een goede basislaag en werk af met een topcoat. Zo kan je jouw nagels langer mooi houden.

5. Moet ik dure nagellak kopen?

Dure nagellak is niet altijd beter dan goedkopere merken. Kijk goed naar de kwaliteit en eigenschappen van de nagellak en kies de lak die het beste bij jou past.

6. Kan ik ook nail art maken op korte nagels?

Absoluut! Er zijn heel wat designs die ook geschikt zijn voor kortere nagels.

7. Is het veilig om nagellak te gebruiken?

Ja, nagellak is veilig om te gebruiken. Zorg er wel voor dat je dit doet in een goed geventileerde ruimte en dat je oplet met het blootstellen van nagellak aan open vuur.

## Conclusie

Met deze eenvoudige designs kan iedereen thuis zelf aan de slag gaan met het creëren van prachtige nagels. Door de tips voor beginners toe te passen en de veelvoorkomende vragen te beantwoorden, kan jij binnen no-time de mooiste resultaten behalen. Gebruik jouw creativiteit en laat jouw nagels schitteren met jouw eigen unieke designs.
[ad_2]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here