Home Crypto Hoe werkt crypto futures trading? Een gids

Hoe werkt crypto futures trading? Een gids

0
Hoe werkt crypto futures trading? Een gids

[ad_1]
# Hoe werkt crypto futures trading? Een gids

## Inleiding

Cryptocurrency futures trading is een type handelsactiviteit dat steeds populairder wordt onder handelaren in cryptocurrency. Het biedt handelaren namelijk de mogelijkheid om te speculeren op prijsbewegingen van cryptocurrencies zonder deze daadwerkelijk te hoeven bezitten. In dit artikel gaan we dieper in op wat cryptocurrency futures trading precies is, hoe het werkt en waarom het belangrijk is.

## Wat is cryptocurrency futures trading?

Crypto futures trading is een handelsmethode waarbij handelaren zich bezighouden met speculatie op de toekomstige prijs van cryptocurrencies. In plaats van het feitelijk kopen of verkopen van de cryptocurrency, plaatsen handelaren inzetten op de te verwachten toekomstige prijs van een bepaalde cryptocurrency.

## Crypto futures trading in de praktijk

Als we een praktisch voorbeeld nemen, stel dat een handelaar verwacht dat Bitcoin over de komende zes maanden flink gaat stijgen. De handelaar kan echter niet of wil niet het risico lopen om feitelijk Bitcoin te kopen en deze vervolgens te verliezen. In plaats daarvan zou de handelaar besluiten om Bitcoin futures contracten te kopen met de volgende voorwaarden:

– Bitcoin kopen op prijs X op datum Y
– Of verkoop Bitcoin op prijs Y` op datum Z

Dit is een voorbeeld van een simpele Bitcoin futures overeenkomst die gebruikt zou kunnen worden om te speculeren op de toekomstige prijs van Bitcoin.

## Waarom is futures trading belangrijk?

Futures trading is belangrijk omdat het handelaren in cryptocurrency de mogelijkheid biedt om te profiteren van marktbewegingen zonder de cryptocurrency daadwerkelijk te hoeven bezitten. Dit opent de mogelijkheid om te speculeren op de markt zonder het risico van feitelijk verlies of diefstal van de cryptocurrency.

## Voordelen van cryptocurrency futures trading

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van futures trading in cryptocurrency-markten. Eén van de grootste voordelen is dat het handelaren de mogelijkheid biedt om te speculeren op de markt zonder het risico van feitelijk verlies of diefstal van de cryptocurrency. Daarnaast kunnen handelaren ook profiteren van de hoge hefboomwerking die vaak bij futures trading hoort, waardoor ze relatief kleine investeringen kunnen doen voor grootschalige marktbewegingen.

## Risico’s van cryptocurrency futures trading

Terwijl er aanzienlijke voordelen zijn verbonden aan het gebruik van futures trading in cryptocurrency-markten, zijn er ook significante risico’s verbonden aan deze vorm van handel. Net als bij veel financiële handel, kan de gehefboomde aard van de handel leiden tot hoge verliezen. Dit kan vooral in moeilijke tijden van de markt het geval zijn.

## Belangrijkste variabelen die de prijs van crypto-futures bepalen

Er zijn verschillende factoren die de prijs van crypto futures bepalen. De belangrijkste is de prijs die de handelaar verwacht van de cryptocurrency op de vervaldag. Verder zijn er ook andere factoren zoals marktvolatiliteit, rentevoeten en de invloed van overheid gerelateerde factoren zoals regulering en fiscale veranderingen.

## Conclusie

Crypto futures trading biedt handelaren de mogelijkheid om te handelen in cryptocurrencies zonder ze effectief te hoeven bezitten. Het biedt een aantal significante voordelen, zoals hefboomwerking, terwijl er ook aanzienlijke risico’s verbonden zijn aan deze handelsvorm. Door te begrijpen hoe crypto futures trading werkt en de variabele die van invloed zijn op de prijs, kunnen handelaren de beste beslissingen nemen voor hun investeringen.

## FAQ

### Wat is crypto futures trading?

Crypto futures trading is een handelsmethode waarbij handelaren speculeren op de toekomstige prijs van cryptocurrencies.

### Is futures trading risicovol?

Ja, net zoals vele andere vormen van handel kan de gehefboomde aard van futures trading leiden tot hoge verliezen.

### Wie gebruikt crypto futures?

Futures trading cryptocurrency-markten worden gebruikt door handelaren die willen profiteren van marktbewegingen zonder de cryptocurrency daadwerkelijk te hoeven bezitten.

### Is futures trading ook beschikbaar voor andere markten?

Ja, futures trading is beschikbaar voor verschillende soorten activa, waaronder aandelen, obligaties en grondstoffen.

### Welke invloeden hebben de prijs van crypto futures?

De prijs van crypto futures wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de verwachte toekomstige prijs van de cryptocurrency, marktvolatiliteit, rentevoeten en regulering.

### Wat is hefboomwerking in futures trading?

Hefboomwerking is het gebruik van geleend geld om te speculeren op de markt. Het wordt vaak gebruikt in futures trading als een manier om grotere investeringen te maken met minder eigen kapitaal.

### Waar kan ik beginnen met crypto futures trading?

Er zijn verschillende cryptocurrency-uitwisselingen die futures trading-opties aanbieden, waaronder BitMEX, OKEx en Binance.

## Referenties

– Investopedia. (z.d.). Cryptocurrency Futures. Geraadpleegd op 7 december 2021 van https://www.investopedia.com/terms/c/cryptocurrency-futures.asp
– PrimeXBT Academy. (z.d.). What is Futures Trading and How Does It Work? Geraadpleegd op 7 december 2021 van https://primexbt.com/academy/futures-trading/
– IG. (z.d.). Cryptocurrency futures: what are they and how do they work? Geraadpleegd op 7 december 2021 van https://www.ig.com/uk/trading-strategies/cryptocurrency-futures–what-are-they-and-how-do-they-work-210525
[ad_2]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here