Monday, December 4, 2023
HomeCryptoHoe Nervos Network (CKB) de schaalbaarheid van de blockchain verbetert

Hoe Nervos Network (CKB) de schaalbaarheid van de blockchain verbetert

Hoe Nervos Network (CKB) de schaalbaarheid van de blockchain verbetert

Blockchain blijft zich ontwikkelen en de capaciteit van transacties blijft toenemen. Echter, met de toename van de capaciteit komen er nieuwe uitdagingen zoals schaalbaarheid. Nervos Network (CKB) is een op blockchain gebaseerde oplossing ontwikkeld om deze problemen op een revolutionaire manier aan te pakken. In dit artikel zullen we bespreken hoe de Nervos Network (CKB) de schaalbaarheid van de blockchain verbetert.

Wat is Nervos Network (CKB)?

CKB is het native token van het Nervos Network waarmee Solidity smart contracts kunnen worden uitgevoerd. Nervos Network is een op blockchain gebaseerd netwerk dat is ontwikkeld om de uitdagingen van schaalbaarheid en interoperabiliteit aan te pakken. Het netwerk is gebouwd op een unieke architectuur die bestaat uit twee lagen: de ‘Consensus Layer’ en de ‘Common Knowledge Base’ (CKB).

De Consensus Layer

De ‘Consensus Layer’ van het Nervos Network is waar alle transacties worden geverifieerd door het Proof of Work (PoW) algoritme. Dit stelt de gebruikers in staat om de betrouwbaarheid en veiligheid van het netwerk te waarborgen. Doordat het onderliggende consensusmodel compatibel is met Bitcoin, kan CKB gebruikers naadloos verbinden met het Bitcoin-ecosysteem.

Common Knowledge Base (CKB)

De ‘Common Knowledge Base’ laag van het Nervos Network fungeert als de blockchain-state-machine en is de bron van de waarheid van het netwerk. Het maakt deel uit van het state-transition-systeem en bevindt zich bovenop de Consensus Layer. CKB stelt gebruikers in staat om alle soorten activa op de blockchain op te slaan, van cryptocurrencies tot niet-fungibele tokens (NFTs). Bovendien maakt CKB het voor gebruikers mogelijk om hun eigen gedecentraliseerde applicaties (Dapps) te bouwen.

Schaalbaarheid

Een van de grootste uitdagingen van blockchain is de schaalbaarheid. Hoe meer gebruikers en transacties er zijn, hoe moeilijker het wordt om de prestaties en snelheden te behouden. Met Nervos Network wordt de schaalbaarheid opgelost door middel van schijfruimte.

Het netwerk maakt gebruik van het concept ‘Cell Model’ om de bestaande blockchain infrastructuur te verbeteren. In tegenstelling tot andere blockchains die gebruik maken van een continu groeiende keten, slaat het Nervos Network transacties op in onafhankelijke cellen die communiceren via state-transformaties.

Elke cel in het model kan informatie bevatten, waaronder smart contractcodes en geheugens. Deze cellen kunnen worden aangepast, verwijderd of toegevoegd aan het Nervos-netwerk, en elke cel bevat veilig gedigitaliseerde informatie.

Het gebruik van schijfruimte in de Cell Model gegenereerd twee bijvoordelen voor de schaalbaarheid van de Nervos Network (CKB). Ten eerste maken deze cellen het mogelijk dat ontwikkelaars NFT’s kunnen opslaan op de blockchain, wat cruciaal is voor nieuwe gedecentraliseerde ecosystemen. Ten tweede worden de transactiekosten op het netwerk efficiënter gemaakt. Dit komt doordat de gebruikte opslagruimte klein blijft, zelfs als er op het netwerk grote hoeveelheden gegevens worden verzonden.

Conclusie

Nervos Network (CKB) is een revolutionaire blockchain oplossing die uitdagingen rond schaalbaarheid en interoperabiliteit aanpakt. De combinatie van de Consensus Layer en de CKB-laag maakt het mogelijk om transacties veilig en betrouwbaar te verifiëren en om alle soorten activa op te slaan. Het schijfruimteconcept van cellen en state-transformaties maakt het mogelijk om de efficiëntie van transacties te verbeteren, waardoor de schaalbaarheid van het Nervos Network nog verder toeneemt.

FAQ:

Wat is Nervos Network (CKB)?

Nervos Network is een op blockchain gebaseerd netwerk waarmee Solidity smart contracts kunnen worden uitgevoerd. CKB is het native token die dit mogelijk maakt.

Wat is Common Knowledge Base (CKB)?

CKB maakt deel uit van het state-transition-systeem en bevindt zich bovenop de Consensus Layer. Het fungeert als de blockchain-state-machine en is de bron van de waarheid van het netwerk.

Hoe verbetert Nervos Network (CKB) de schaalbaarheid van blockchain?

Dit wordt bereikt door middel van schijfruimte. Het gebruik van schijfruimte in het Cell Model maakt het mogelijk om transacties efficiënter te maken, dankzij het feit dat de gebruikte opslagruimte klein blijft, zelfs als er op het netwerk grote hoeveelheden gegevens worden verzonden.

Wat zijn de voordelen van Cell Model?

Het Cell Model maakt het mogelijk dat ontwikkelaars NFT’s kunnen opslaan op de blockchain, en bevordert de efficiëntie van transacties, wat de schaalbaarheid van Nervos Network verhoogt.

Referenties

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments