Sunday, February 25, 2024
HomeCryptoHoe Beam (BEAM) de privacy van cryptocurrency verbetert

Hoe Beam (BEAM) de privacy van cryptocurrency verbetert

Hoe Beam (BEAM) de privacy van cryptocurrency verbetert

Cryptocurrencies zijn populairder dan ooit tevoren en worden gebruikt als een alternatief voor traditionele betalingsopties. Echter, aangezien cryptocurrencies decentraal en openbaar zijn, openen ze de deur voor privacyproblemen. Beam is een cryptocurrency die zich richt op het bieden van privacy aan zijn gebruikers. In dit artikel zullen we kijken hoe Beam de privacy van cryptocurrency verbetert.

Wat is Beam?

Beam is een privacygerichte cryptocurrency die in 2019 op de markt werd gebracht. Het is gebaseerd op het Mimblewimble-protocol en is ontworpen om privacy en veiligheid te bieden aan zijn gebruikers door transactiegegevens te verbergen. Beam biedt de mogelijkheid om anoniem te handelen en transacties te verbergen, waardoor de privacy van de gebruikers wordt gewaarborgd.

Hoe werkt Beam?

Het Mimblewimble-protocol van Beam combineert verschillende technologieën om privacy te bieden aan zijn gebruikers. Het protocol maakt gebruik van de Confidential Transaction-technologie, waarbij de transactiegegevens worden versleuteld en alleen toegankelijk zijn voor de bij de transactie betrokken partijen. Dit houdt in dat de transacties niet openbaar zijn en dat alleen de deelnemers toegang hebben tot de gegevens.

Bovendien heeft Beam een geavanceerde anonimiteitsfunctie, bekend als de Lelantus-mix, die het mogelijk maakt om transacties te verbergen. Met deze functie kunnen gebruikers transacties mengen, zodat het voor buitenstaanders bijna onmogelijk wordt om de oorsprong of de bestemming van de transactie te achterhalen. Dit maakt Beam bij uitstek geschikt voor gebruikers die hun transactiegeschiedenis willen beschermen.

Hoe helpt Beam bij het verbeteren van de privacy van cryptocurrency?

Beam beschermt de privacy van zijn gebruikers door een aantal privacyfuncties op te nemen die andere cryptocurrencies niet bieden. Hier zijn enkele manieren waarop Beam privacy biedt aan zijn gebruikers.

Anonieme transacties

Beam maakt gebruik van het Mimblewimble-protocol, waardoor gebruikers anonieme transacties kunnen uitvoeren. Dit betekent dat het voor buitenstaanders bijna onmogelijk is om de oorsprong of de bestemming van de transactie te achterhalen.

Verborgen transacties

Beam heeft het Lelantus-mixing-systeem ontworpen om gebruikers te helpen hun transacties te verbergen. Hiermee kunnen gebruikers hun transacties mengen, zodat het voor andere partijen moeilijk is om te zien wat de oorsprong of bestemming van de transactie is.

Beschermd tegen blockchain-analyse

Beam heeft ook maatregelen genomen om zijn gebruikers te beschermen tegen blockchain-analyse. Dit betekent dat buitenstaanders niet kunnen zien hoeveel BEAM-tokens een persoon bezit, wat de privacy van de gebruiker verbetert.

Gebruik van cryptografie

Beam maakt gebruik van cryptografie, wat betekent dat de transactiegegevens van gebruikers versleuteld zijn en alleen toegankelijk zijn voor de bij de transactie betrokken partijen.

Conclusie

Beam is een cryptocurrency die gericht is op het bieden van privacy en veiligheid aan zijn gebruikers. Met behulp van het Mimblewimble-protocol biedt Beam een aantal privacyfuncties, zoals anonimiteit, verborgen transacties en bescherming tegen blockchain-analyse. Hierdoor is Beam de ideale cryptocurrency voor gebruikers die hun privacy willen beschermen.

FAQ

Wat is Beam?

Beam is een privacygerichte cryptocurrency die in 2019 op de markt werd gebracht. Het is gebaseerd op het Mimblewimble-protocol en is ontworpen om privacy en veiligheid te bieden aan zijn gebruikers.

Wat is het Mimblewimble-protocol?

Het Mimblewimble-protocol is een privacymechanisme dat is ontworpen voor bitcoin, waardoor gebruikers anonieme transacties kunnen uitvoeren.

Hoe beschermt Beam de privacy van cryptocurrency?

Beam beschermt de privacy van zijn gebruikers door cryptografie te gebruiken, anonieme transacties aan te bieden, transacties te verbergen en gebruikers te beschermen tegen blockchain-analyse.

Is Beam veilig?

Ja, Beam is veilig en biedt gebruikers een hoog niveau van privacy en veiligheid.

Kan ik BEAM-tokens kopen?

Ja, BEAM-tokens zijn beschikbaar voor aankoop via verschillende cryptocurrency-uitwisselingen.

Kan ik BEAM-tokens opslaan?

Ja, BEAM-tokens kunnen worden opgeslagen in een cryptocurrency-portemonnee die compatibel is met BEAM.

Hoe is het Lelantus-mixing-systeem van Beam ontworpen?

Het Lelantus-mixing-systeem van Beam is ontworpen om gebruikers te helpen hun transacties te verbergen. Hiermee kunnen gebruikers transacties mengen, zodat het voor andere partijen moeilijk is om te zien wat de oorsprong of bestemming van de transactie is.

Referenties

  1. https://beam.mw/
  2. https://www.investopedia.com/terms/m/mimblewimble.asp
  3. https://www.crypto-news-flash.com/nl/wat-is-beam-en-hoe-werkt-het/
  4. https://coincentral.com/understanding-mimblewimble/
  5. https://academy.binance.com/en/articles/privacy-coins
  6. https://www.fxempire.com/crypto/coins/beam/overview
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments