Sunday, February 25, 2024
HomeCryptoHedera Hashgraph (HBAR): Snelle en veilige transacties in Nederland

Hedera Hashgraph (HBAR): Snelle en veilige transacties in Nederland

Hedera Hashgraph (HBAR): Snelle en veilige transacties in Nederland

Inleiding

Cryptocurrencies en blockchain-technologieën zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid en hebben de manier waarop we waarde opslaan en overdragen veranderd. Hoewel Bitcoin en Ethereum de bekendste cryptocurrencies zijn, hebben andere munten, zoals Hedera Hashgraph (HBAR), de aandacht weten te trekken.

HBAR is een van de opkomende cryptocurrencies in Nederland die steeds meer aandacht krijgt vanwege de snelle en veilige transacties. In dit artikel bespreken we meer over Hedera Hashgraph, inclusief het concept, de werking, de voordelen en de toepassingsgebieden.

Wat is Hedera Hashgraph (HBAR)?

HBAR is een decentrale cryptocurrency gebaseerd op de Hashgraph-technologie, die in 2015 werd bedacht door Leemon Baird. Hashgraph is een gedistribueerd grootboek dat gebruikmaakt van een zogenaamd ‘gossip protocol’ om de consistentie tussen de nodes (knooppunten) op het netwerk te behouden. De hashgraaf bestaat uit paren van events (gebeurtenissen) en tijdstempels. De events worden gebeurtenissen genoemd omdat elk event informatie bevat over welke andere events zijn waargenomen.

In tegenstelling tot de blockchaintechnologie is Hashgraph asynchroon, wat betekent dat iedereen het tegen hetzelfde moment kan hebben over de staat van het consensus algoritme. Dit zorgt voor een snellere transactiesnelheid en betere schaalbaarheid.

HBAR is de native cryptocurrency van het Hedera-netwerk, dat ontwikkeld is op de Hashgraph-methode. Het netwerk verwerkt de openbare digitale ecosystemen van de toekomst door middel van blockchain en distributie-ledgers. Het stelt ontwikkelaars in staat om snel en veilig dApps te ontwikkelen en te implementeren.

Hoe werkt Hedera Hashgraph (HBAR)?

Het Hedera-netwerk is opgebouwd uit nodes die over het netwerk communiceren door middel van het gossip-protocol. Dit protocol stelt nodes in staat om informatie over een transactie te delen met andere nodes. Het verwerkt en valideert de transactie in de juiste volgorde, waardoor de transactie onveranderlijk wordt vastgelegd. Het gossip-protocol stelt het netwerk in staat om transacties sneller en op een efficiëntere manier te verwerken.

De hashgrafiek fungeert als de basis van Hedera’s consensus algoritme. Elke node houdt een gedeelde kopie bij van de gehele grafiek. De punten in de hashgraaf stellen de gebeurtenissen voor en de lijnen ertussen stellen de tijdstempels voor. Het netwerk houdt bij welke gebeurtenissen door welke nodes worden geobserveerd en welke gebeurtenissen door welke nodes worden gecreëerd. Zo blijft het netwerk in sync en wordt er geen informatie vergeten.

HBAR werkt op dezelfde manier als Etheruem, waarbij het token wordt gebruikt als betaalmiddel voor transacties en als een arbeidsmiddel om apps op het platform te bouwen.

Voordelen van Hedera Hashgraph

Snelle transactiesnelheid

Het Hedera-netwerk maakt gebruik van de Hashgraph-technologie om snelle transacties te faciliteren. Dit zorgt voor snellere transacties in vergelijking met blockchaintechnologieën. HBAR-transacties zijn doorgaans binnen drie tot vijf seconden voltooid.

Veiligheid en beveiliging

Het gebruik van de Hashgraph-technologie biedt een hoger veiligheidsniveau tegen hackpogingen dan blockchaintechnologieën. Het bewijst ook de eigenaarschap van elke munt en maakt het tamper-proof.

Schaalbaarheid

HBAR is in staat om vele transacties te verwerken in korte tijd. Het platform is dus zeer schaalbaar, waardoor het kan omgaan met de veeleisende transacties die door dApps en andere systemen worden vereist.

Energie-efficiëntie

Het Hedera-netwerk verbruikt minder energie dan andere blockchaintechnologieën. Dit komt doordat het geen zwaar mijnproces heeft om nieuwe munten te ontdekken. In plaats daarvan werkt het op basis van een bewijs van stake algoritme.

Toepassingen van Hedera Hashgraph

Supply Chain Management

HBAR kan worden gebruikt voor supply chain management, aangezien het netwerk zorgt voor veilige en efficiënte overdracht van waarde tussen partijen.

Identity Management

Het Hedera-netwerk kan worden gebruikt voor het beheer van identiteitsinformatie, zoals paspoortinformatie en burgerlijke standsgegevens.

Real Estate

HBAR kan ook worden gebruikt om de eigendomsregistratie van onroerend goed te beheren.

Conclusie

HBAR is een opmerkelijke cryptocurrency op basis van de Hashgraph-technologie, die een snellere verwerkingssnelheid, betere schaalbaarheid en hogere veiligheidsniveaus biedt dan de traditionele blockchaintechnologieën. Het Hedera-netwerk biedt ook verschillende toepassingen op gebieden als supply chain management, identiteitsbeheer en vastgoedregistratie.

FAQ

Wat is Hashgraph-technologie?

Het Hashgraph-systeem is een gedistribueerd grootboek dat veel sneller is dan blockchain. Het maakt gebruik van een zogenaamd ‘gossip protocol’ om consistentie tussen de nodes op het netwerk te behouden.

Wat is HBAR?

HBAR is de native cryptocurrency van het Hedera-netwerk dat is ontwikkeld op de basis van de Hashgraph-methode.

Wat zijn de voordelen van HBAR?

HBAR biedt tal van voordelen, waaronder snellere transacties, hogere veiligheidsniveaus, betere schaalbaarheid en minder energieverbruik vergeleken met traditionele blockchaintechnologieën.

Wat zijn de toepassingsgebieden van HBAR?

HBAR kan worden gebruikt op tal van gebieden, waaronder supply chain management, identiteitsbeheer en onroerend goedregistratie.

Referenties

[1] https://hedera.com/hbar
[2] https://101blockchains.com/hedera-hashgraph-101/
[3] https://finance.yahoo.com/news/hedera-hashgraph-hbar-top-20-160000222.html

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments