Monday, December 4, 2023
HomeCryptoETC: de voordelen van een oude bekende in de crypto-wereld

ETC: de voordelen van een oude bekende in de crypto-wereld

ETC: De voordelen van een oude bekende in de crypto-wereld

Cryptocurrency is een van de snelstgroeiende financiële instrumenten ter wereld. Het is een digitale of virtuele valuta die een versleutelde technologie gebruikt om geldoverdrachten en -transacties te vergemakkelijken. Ethereum Classic (ETC) is gemaakt op de Ethereum-blockchain en is een van de oudste en populairste alternatieven voor Ethereum. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van ETC en waarom het een goede toevoeging kan zijn aan je crypto-portfolio.

Wat is Ethereum Classic?

Om te begrijpen wat Ethereum Classic is, moet je eerst weten dat Ethereum oorspronkelijk werd gecreëerd door Vitalik Buterin en zijn team in 2014. Ethereum was bedoeld om een op blockchain gebaseerd computersysteem te zijn dat gebruikers in staat stelt om slimme contracten te creëren en uit te voeren. Ethereum Classic werd gecreëerd nadat een hardfork plaatsvond tussen de Ethereum-ontwikkelaars in 2016.

De hardfork vond plaats nadat een hack van 50 miljoen dollar plaatsvond op de DAO (Decentralized Autonomous Organization), een organisatie op de Ethereum-blockchain. Sommige Ethereum-ontwikkelaars waren het erover eens dat de hack op de DAO zou moeten worden teruggedraaid door de Ethereum-blockchain terug te draaien naar een eerdere tijd. Maar anderen, die nu bekend staan als Ethereum Classic-ontwikkelaars, waren het hier niet mee eens en wilden een onveranderlijke blockchain behouden. Dit leidde tot de creatie van Ethereum Classic, een onveranderlijke blockchain zonder censuur.

De voordelen van Ethereum Classic

Immuun voor censuur

Ethereum Classic is onveranderlijk en kan niet worden gecensureerd. Dit betekent dat transacties en contracten die zijn gemaakt op Ethereum Classic niet kunnen worden gewijzigd of gecensureerd door derden. Dit is mogelijk omdat Ethereum Classic de originele onveranderlijke blockchain van Ethereum heeft behouden na de hardfork.

Veilige transacties

Ethereum Classic maakt gebruik van dezelfde slimme contracten als Ethereum, wat betekent dat transacties op Ethereum Classic net zo veilig zijn als transacties op Ethereum. Slimme contracten zijn geprogrammeerd om automatisch te worden uitgevoerd wanneer specifieke voorwaarden worden voldaan, wat betekent dat er geen menselijke fouten zijn.

Lage transactiekosten

Ethereum Classic heeft lage transactiekosten in vergelijking met andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Dit betekent dat gebruikers een groter deel van hun geld kunnen behouden in plaats van het betalen van hoge kosten voor elke transactie.

Decentralisatie

Ethereum Classic is volledig gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet afhankelijk is van één enkele autoriteit. Dit maakt het een ideale keuze voor gebruikers die zich zorgen maken over politieke censuur en overheidsbemoeienis.

Bestaande infrastructuur

Ethereum Classic heeft al een bestaande infrastructuur en kan worden gebruikt op verschillende uitwisselingen, portefeuilles en andere platforms. Dit betekent dat het gemakkelijk is om ETC te kopen, verkopen en verhandelen, wat het aantrekkelijk maakt voor nieuwe gebruikers.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic is een cryptocurrency die is gemaakt op de Ethereum-blockchain en is een van de oudste en populairste alternatieven voor Ethereum.

Wat is de oorsprong van Ethereum Classic?

Ethereum Classic werd gecreëerd nadat een hardfork plaatsvond tussen de Ethereum-ontwikkelaars in 2016. Sommige Ethereum-ontwikkelaars wilden de blockchain terugdraaien na een hack op de DAO, terwijl anderen een onveranderlijke blockchain wilden behouden.

Waarom is Ethereum Classic gedecentraliseerd?

Ethereum Classic is volledig gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet afhankelijk is van één enkele autoriteit. Dit maakt het een ideale keuze voor gebruikers die zich zorgen maken over politieke censuur en overheidsbemoeienis.

Is Ethereum Classic veilig?

Ja, Ethereum Classic maakt gebruik van dezelfde slimme contracten als Ethereum, wat betekent dat transacties op Ethereum Classic net zo veilig zijn als transacties op Ethereum.

Wat zijn de voordelen van Ethereum Classic?

Ethereum Classic is onveranderlijk en kan niet worden gecensureerd, heeft veilige transacties, lage transactiekosten, is gedecentraliseerd en heeft al een bestaande infrastructuur.

Hoe kan ik Ethereum Classic kopen?

Ethereum Classic kan op verschillende uitwisselingen, portefeuilles en andere platforms worden gekocht en verhandeld.

Is Ethereum Classic een goede toevoeging aan mijn crypto-portfolio?

Als je op zoek bent naar een cryptocurrency die onveranderlijk, gedecentraliseerd, veilig en betaalbaar is, kan Ethereum Classic een goede keuze zijn voor je crypto-portfolio.

Conclusie

Al met al is Ethereum Classic een cryptocurrency die de oorspronkelijke visie van Ethereum behoudt. Het is onveranderlijk, gedecentraliseerd, heeft veilige transacties, lage transactiekosten en al een bestaande infrastructuur. Als je op zoek bent naar een cryptocurrency die betaalbaar en veilig is en die de toekomst van financiën kan vormen, kan Ethereum Classic zeker een goede toevoeging zijn aan je crypto-portfolio.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments