Friday, December 1, 2023
HomeCryptoAlles wat je moet weten over Zcoin (XZC) cryptocurrency

Alles wat je moet weten over Zcoin (XZC) cryptocurrency

Alles wat je moet weten over Zcoin (XZC) cryptocurrency

Cryptocurrencies have revolutionized the way we think about money and investments. One of the emerging cryptocurrencies is Zcoin (XZC). Zcoin is a decentralized and secure cryptocurrency that uses the Zerocoin protocol to ensure user privacy. In this article, we will outline everything you need to know about Zcoin, from its history to its unique features.

De geschiedenis van Zcoin (XZC)

Zcoin (XZC) is een cryptocurrency die werd opgericht in 2016 door Poramin Insom, een voormalige Bitcoin-ontwikkelaar. Het doel van Zcoin is om gebruikers privacy en anonimiteit te bieden die traditionele cryptocurrencies niet kunnen bieden. Zerocoin, het protocol dat Zcoin gebruikt, maakt het mogelijk om transacties volledig anoniem te maken.

Hoe werkt Zcoin?

Zcoin werkt anders dan de meeste cryptocurrencies, of zelfs traditionele betaalmethodes. In plaats van transacties te verwerken met openbare sleutels, gebruikt Zcoin Zerocoin. Zerocoin vervangt persoonlijke identificatiegegevens met wiskundige algoritmes, genaamd “zero-knowledge proofs”. Hierdoor is Zcoin bijna volledig anoniem en worden gebruikersgegevens niet opgeslagen op de blockchain.

Zcoin maakt gebruik van het Proof-of-Work (PoW) consensusalgoritme en gebruikt Lyra2z als hashing-algoritme. Deze combinatie zorgt voor een hoge veiligheid en efficiëntie.

Zcoin Features

Zerocoin is niet het enige bijzondere aspect van Zcoin. De ontwikkelaars hebben enkele unieke functies toegevoegd om de gebruikservaring te verbeteren:

Masternodes

Zcoin gebruikt Masternodes om de transacties te verifiëren. Dit verbetert de veiligheid en snelheid van het platform, en biedt gebruikers de mogelijkheid om hun XZC munten te “staken” en een passief inkomen te verdienen.

Sigma

Sigma is een nieuw privacyprotocol dat de anonimiteit van transacties verbetert. Het maakt gebruik van de “one-out-of-many proofs” technologie om de traceerbaarheid van munten te voorkomen.

Lelantus

Lelantus is een upgrade voor het huidige Zerocoin-protocol. Het is sneller, privacyvriendelijker en biedt een hogere mate van flexibiliteit.

Hoe koop je Zcoin?

Je kunt Zcoin (XZC) kopen op verschillende cryptocurrency-exchanges, waaronder Binance en KuCoin. Je kunt Zcoin opslaan in een digitale wallet, waaronder de officiële Zcoin wallet en MultiDoge.

FAQ

Wat is Zerocoin?

Zerocoin is een wiskundig protocol dat anonimiteit van gebruikers mogelijk maakt. Het vervangt persoonlijke identificatiegegevens met wiskundige algoritmes, waardoor transacties bijna volledig anoniem zijn.

Wat is het hashing algoritme van Zcoin?

Zcoin gebruikt Lyra2z als hashing-algoritme.

Wat zijn Masternodes?

Masternodes zijn servers die bijdragen aan het verifiëren van transacties op de blockchain. Gebruikers kunnen hun XZC munten “staken” en passief inkomen verdienen.

Wat is Sigma?

Sigma is een privacyprotocol dat de anonimiteit van transacties verbetert. Het voorkomt de traceerbaarheid van munten met behulp van “one-out-of-many proofs” technologie.

Wat is Lelantus?

Lelantus is een upgrade voor het Zerocoin-protocol dat een hogere mate van veiligheid, flexibiliteit en privacyvriendelijkheid biedt.

Waar kan ik Zcoin kopen?

Je kunt Zcoin (XZC) kopen op cryptocurrency-exchanges, waaronder Binance en KuCoin.

Welke wallet moet ik gebruiken om Zcoin op te slaan?

Je kunt Zcoin opslaan in de officiële Zcoin wallet en MultiDoge.

Conclusie

Zcoin (XZC) is een cryptocurrency die zich richt op privacy en anonimiteit. Het gebruik van Zerocoin, Masternodes, Sigma en Lelantus maakt Zcoin een unieke cryptocurrency. Met als doel het bieden van een beter alternatief ten opzichte van de traditionele betaalmethodes. Er is geen twijfel dat Zcoin, samen met vele andere nieuwe cryptocurrencies, nog vele jaren de aandacht van investeerders zal vasthouden.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments