Monday, December 4, 2023
HomeCryptoAlles wat je moet weten over Hedera Hashgraph (HBAR) in Nederland

Alles wat je moet weten over Hedera Hashgraph (HBAR) in Nederland

Alles wat je moet weten over Hedera Hashgraph (HBAR) in Nederland

Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden in Nederland. Naast de bekende digitale munten zoals Bitcoin en Ethereum, is er een nieuwe speler op de markt, Hedera Hashgraph (HBAR). In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over HBAR, inclusief wat het is, hoe het werkt en hoe het verschilt van andere cryptocurrencies.

Wat is Hedera Hashgraph (HBAR)?

Hedera Hashgraph (HBAR) is een gedistribueerd grootboekplatform dat in 2018 is opgericht met als doel snellere en meer veilige transacties te bieden dan de huidige blockchain-technologieën. Het grootste verschil tussen HBAR en andere populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum is dat HBAR gebruik maakt van een algoritme genaamd Hashgraph in plaats van de traditionele blockchain-technologie. Hashgraph werkt op basis van een asynchroon Byzantijns tolerantie-algoritme (ABFT) dat zorgt voor onmiddellijke transacties met hoge doorvoersnelheden.

Hoe werkt Hedera Hashgraph (HBAR)?

HBAR werkt op basis van een consensusmechanisme dat bekend staat als Hashgraph. Dit algoritme verdeelt transacties over een netwerk van knooppunten of ‘nodes’, die allemaal verbonden zijn via een peer-to-peer-netwerk. Wanneer een transactie plaatsvindt op het HBAR-netwerk, wordt deze razendsnel gevalideerd en verwerkt door de nodes, en vervolgens vastgelegd in een blok. Deze blokken worden continu bijgewerkt en gesynchroniseerd over het gehele netwerk, waardoor alle nodes up-to-date blijven.

De Hashgraph-technologie maakt ook gebruik van een zogenaamde ‘gossip protocol’, waarbij nodes alleen informatie uitwisselen met andere nodes die dicht bij hen staan in het netwerk. Hierdoor worden de transacties extra snel verwerkt en wordt er minder rekenkracht verbruikt.

Wat zijn de voordelen van Hedera Hashgraph (HBAR)?

Een van de grootste voordelen van HBAR is de snelheid waarmee transacties worden verwerkt. Het Hashgraph-algoritme maakt gebruik van ABFT, wat resulteert in een doorvoersnelheid van meer dan 10.000 transacties per seconde. Ter vergelijking, Bitcoin verwerkt momenteel ongeveer 7 transacties per seconde en Ethereum ongeveer 15.

Een ander voordeel van HBAR is de veiligheid van het platform. Dankzij het Hashgraph-algoritme is het onmogelijk om transacties te vervalsen of te dubbel uitgeven, waardoor het een uiterst veilig netwerk is om op te opereren.

Tot slot maakt HBAR gebruik van een uniek tariefstructuursysteem, waarbij gebruikers betalen voor de diensten die ze werkelijk gebruiken. Dit betekent dat gebruikers alleen betalen voor transacties die ze daadwerkelijk uitvoeren, in tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrencies die een vracht ‘gas’kosten in rekening brengen voor elke transactie.

Hoe verschilt Hedera Hashgraph (HBAR) van andere cryptocurrencies?

Er zijn verschillende belangrijke verschillen tussen HBAR en andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Hier zijn er een paar:

  • HBAR maakt gebruik van het Hashgraph-algoritme in plaats van blockchain-technologie, waardoor het snel, veilig en efficiënt is.
  • HBAR kan meer dan 10.000 transacties per seconde verwerken, wat veel sneller is dan Bitcoin en Ethereum.
  • HBAR gebruikt een andere tolstructuur dan andere cryptocurrencies. Gebruikers betalen alleen voor de services die ze werkelijk gebruiken, in tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrencies die vaste ‘gas’-kosten in rekening brengen per transactie.

Hoe koop je Hedera Hashgraph (HBAR)?

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van HBAR, moet je eerst een geschikt cryptoplatform vinden dat HBAR ondersteunt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het platform veilig en betrouwbaar is voordat je investeert.

Als je eenmaal een geschikt platform hebt gevonden, kun je fiat-valuta (zoals euro’s) of andere cryptocurrencies gebruiken om HBAR te kopen. Zorg ervoor dat je jezelf goed informeert over de koers van HBAR voordat je gaat investeren.

Conclusie

Hedera Hashgraph (HBAR) is een relatief nieuwe cryptocurrency die gebruik maakt van de unieke Hashgraph-technologie om snelle, veilige en efficiënte transacties te bieden. Het grootste verschil tussen HBAR en andere cryptocurrencies is de snelheid waarmee transacties worden verwerkt en de tolstructuur van het platform. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van HBAR, zorg er dan voor dat je je goed laat informeren voordat je investeert.

FAQs

Wat is Hashgraph?

Hashgraph is een algoritme dat wordt gebruikt door Hedera Hashgraph (HBAR) om snelle en efficiënte transacties te bieden. Het maakt gebruik van een asynchroon Byzantijns tolerantie-algoritme (ABFT) om de transacties te valideren en op te nemen in het grootboek.

Hoe snel is Hedera Hashgraph (HBAR)?

HBAR kan meer dan 10.000 transacties per seconde verwerken, wat veel sneller is dan Bitcoin en Ethereum.

Is Hedera Hashgraph (HBAR) veilig?

Ja, dankzij het Hashgraph-algoritme is HBAR een uiterst veilig platform om op te opereren. Het is onmogelijk om transacties te vervalsen of te dubbel uitgeven.

Hoe koop je HBAR?

Je kunt HBAR kopen op cryptoplatforms die deze cryptocurrency ondersteunen. Je kunt fiat-valuta gebruiken om HBAR te kopen of andere cryptocurrencies om te ruilen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van HBAR?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het platform veilig en betrouwbaar is voordat je gaat investeren. Je moet jezelf ook goed informeren over de koers van HBAR voordat je koopt.

Referenties

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments